Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Half Six Fix

Half Six FixKlassieke muziek

Dat is de titel van een nieuwe concertreeks van Simon Rattle en het London Symphony Orchestra. Concerten van een uur bedoeld voor mensen die van hun werk komen en voor ouderen die niet graag 's avonds laat op stap gaan.
half 7-concerten

half 7-concerten

Het is één van de initiatieven die Rattle als nieuwe chef-dirigent van het LSO vanaf september wil lanceren. Zijn nieuwe job in Londen volgt naadloos op die van chef in Berlijn bij de Berliner Philharmoniker. Daar heeft Rattle een zo goed als foutloos parcours gereden met een orkest dat onder zijn leiding absolute wereldtop is gebleven. Bij het LSO verwachten ze dat hij een nieuwe enthousiaste wind laat waaien. En als je het programma vanaf september bekijkt, dan is dat zelfs een stevige bries i.p.v. een zachte wind. Maestro laat op woensdag 22 februari een concertopname horen van Rattle en de Berliner in de 3de symfonie van Beethoven. 

Simon Rattle
Simon Rattle

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.