Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hans Zimmer Live On Tour

Hans Zimmer Live On TourKunst & Cultuur

Hans Zimmer, Hollywoods meest gevraagde en innovatieve componist van filmmuziek, heeft 120 soundtracks geschreven die samen goed waren voor meer dan 24 miljard dollar omzet. Na zijn allereerste Amerikaanse en Australische concerten komt hij in de zomer van 2017 terug naar Europa.
Foto van Hans Zimmer

Hans Zimmer. Foto (c) Ed Robinson

Hans, van wie de muziek momenteel te horen is in ‘Planet Earth II’ van BBC 1 en in het Nexflixfenomeen ‘The Crown’, wordt op het podium bijgestaan door zijn vijftienkoppige studioband. Samen met het orkest en koor brengt dat het totale aantal muzikanten op het podium op meer dan 60.

‘Hans Zimmer Live On Tour’ zal voor de concertganger een veellagige ervaring zijn en een concertevenement dat je moet gezien hebben. Zimmer gaat naar hartenlust grasduinen in zijn tientallen jaren omspannende carrière.

Hans’ allereerste tournee, ‘Hans Zimmer Revealed’, ging in 2016 van start met twee uitverkochte concerten in de Wembley Arena in Londen. Vervolgens deed hij 33 grote Europese steden aan, waaronder Parijs, Berlijn, Munchen, Praag, Genève, Dublin en Wenen. In elke stad waar de tournee neerstreek waren de recensies laaiend enthousiast en door het ongelooflijke succes ervan is Hans in 2017 voor het eerst op een Scandinavisch podium te bewonderen.

Hans Zimmers liveshows van 2017 gaan van start aan de Amerikaanse westkust. Van daaruit zet hij koers richting Australië en Nieuw Zeeland om vervolgens door te reizen naar Europa. Hans en zijn band keren vervolgens terug naar de VS voor zijn allereerste volledige Amerikaanse tournee.

De ‘Hans Zimmer Live On Tour’-concerten bestaan uit twee delen. Het eerste deel omvat fragmenten uit Zimmers klassiekers, met onder andere GLADIATOR, THE LION KING en PIRATES OF THE CARIBBEAN. In het tweede deel krijgen we herwerkte versies van enkele overbekende soundtracks te horen, zoals THE DARK KNIGHT TRILOGY en INCEPTION, met gastoptredens van pop- en rocksterren.

“Een concertreeks als deze opvoeren is iets wat ik altijd al heb willen doen. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de shows aan de Amerikaanse westkust, naar mijn bezoek aan Australië en naar mijn terugkeer naar Europa, waar we afgelopen zomer zoveel mooie momenten hebben beleefd.” aldus Zimmer. “Heerlijk is het om zo veel van mijn zeer getalenteerde vrienden te kunnen samenbrengen en onze fans een concertervaring te bezorgen zoals ze er nog nooit één hebben beleefd.”

“Na het overweldigende succes van Hans’ allereerste uitverkochte tournee in Europa ben ik zeer blij dat ik de kans krijg Hans’ eerste concertreeks in de VS en zijn triomfantelijke terugkeer naar Europa voor te stellen,” zei Harvey Goldsmith. “Hans is een genie van onze tijd, die miljoenen filmliefhebbers in vervoering heeft gebracht met zijn prachtige filmmuziek. Eindelijk zal Hans een collectie van zijn mooiste soundtracks onthullen voor een livepubliek.”

HANS ZIMMER LIVE ON TOUR
SPORTPALEIS ANTWERPEN 20 JUNI 2017

Tickets zijn verkrijgbaar op www.hanszimmer.be en via 070 345 345 *

* Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.)

En luister op 1 juli zeker naar de Hans Zimmer special in Cinema Paradiso op Klara.

Klara stelt voor: Hans Zimmer Live On Tour

Cinema Paradiso

In Cinema Paradiso frist Sander De Keere elke zaterdag tussen 18 en 20 uur het collectieve filmgeheugen op. Vanaf 1 juli opnieuw op Klara!

En volg de afspeellijst 'Klassiek in de cinema' op Spotify

Presentatie: Sander De Keere

Samenstelling: Christophe Verbiest

Contact: cinema@klara.be