Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour live op het Festival van de Architectuur

Happy Hour live op het Festival van de ArchitectuurKunst & Cultuur

Olav Grondelaers verklaart op vrijdag 8 september het Festival van de Architectuur voor geopend met een live-uitzending in deSingel.
Festival van de Architectuur

Festival van de Architectuur

Op 8 september 2017 start de eerste editie van het Festival van de Architectuur. Tien dagen lang maken lezingen, performances en rondleidingen duidelijk dat architectuur meer is dan alleen bouwen.

Olav Grondelaers neemt het programma onder de loep met Christoph Grafe, directeur van het Vlaams Architectuur Instituut

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck maakt tijdens de openingavond het resultaat van de Meesterproef bekend. Met dit project kunnen jonge ontwerpers zich voor het eerst aan een overheidsopdracht wagen. Dit keer draait het rond erfgoed en herbestemming.

Tim Devos stelt de projecten van het studiebureau Endeavour voor, en het resultaat van de Summer School rond architectuur die ze in augustus met kinderen en jongeren organiseerden in deSingel.

Bram Soli loodst met het kunstenaarscollectief Time Circus een Landschip naar deSingel. Binnen in de constructie kom je alles te weten over alternatieve woonvormen.

Rust, Olivier Goethals, Boudy Verleye en Kobe Vandenberghe, Foto: Michiel De Cleene
Rust, Olivier Goethals, Boudy Verleye en Kobe Vandenberghe, Foto: Michiel De Cleene

Architect Olivier Goethals gaat tijdens de lezingenreeks van het festival op zoek naar de grijze zone tussen kunst en architectuur. Zijn project 'Rust' in Houthulst is te bezoeken tijdens de Dag van de Architectuur op 10 september 2017.

Ook Toestand, laureaat van de Ultima voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk, stelt twee projecten open tijdens de Dag van de Architectuur: Allée du Kaai en Biestebroek zijn twee projecten waarbij braakliggend terrein en leegstaande gebouwen worden ingezet voor sociale projecten met buurtbewoners.

Liesa Van der Aa werkt met haar nieuwe muziektheatergezelschap One Trick Pony aan Autobahn Utopia, een compositie rond de klank van de autosnelweg. Een eerste aanzet werd speciaal gemaakt op maat van het dak van deSingel.

Joris Vanvinckenroye, Jana Arns en Ananta Roosens zorgen voor live muziek tijdens de uitzending.

Video hieronder: het kunstenaarscollectief Time Circus in volle actie.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.