Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op 5 mei live op Brutaal

Happy Hour op 5 mei live op BrutaalKunst & Cultuur

Nicky Aerts trekt naar Brutaal, een nieuw internationaal literatuurfestival in Brugge. Ze praat onder meer met Adriaan van Dis, Ilja Leonard Pfeijffer en Geert van Istendael.
Brutaal, een nieuw internationaal literatuurfestival in Brugge

Brutaal, een nieuw internationaal literatuurfestival in Brugge

Tijdens de openingsavond 'Verhalen uit de grote stad' brengen auteurs uit binnen- en buitenland een geliefde stad tot leven in Concertgebouw Brugge. Enkele van hen komen eerst langs bij Happy Hour.

Adriaan van Dis bundelde dit voorjaar bij Atlas Contact zijn teksten over Zuid-Afrika in de Zuid-Afrikaboeken en binnenkort verschijnt zijn nieuwe roman 'In het buitengebied'. Maar eerst vaart hij de Brugse reitjes af.

Van Dis stelt ons voor aan de Syrisch-Palestijnse dichter Gayath Almadhoun. Oorlog en conflict sijpelen door in zijn bundels 'Weg van Damascus' en 'Ik hier jij daar', een dialoog met de Nederlandse dichteres Anne Vegter. Beide boeken verschenen bij Uitgeverij Jurgen Maas. Gayath Almadhoun neemt tijdens Brutaal onder andere deel aan Fatena's Poëziesalon.

Ook te gast op de openingsavond: twee kritische stemmen uit de Franstalige literatuur, de Algerijnse schrijver Boualem Sansal en de Frans-Senegalese schrijfster Marie Ndiaye

Eén van de topnamen op het festival is Claudio Magris, de schrijver die vanuit Trieste Europa overschouwt. Geert van Istendael gaat met hem in gesprek, onder meer over zijn nieuwe boek 'Het museum van oorlog', dat deze maand verschijnt bij De Bezige Bij.

De Zwitserse schrijver Peter Stamm stelt zijn nieuwe roman voor. 'In geen velden of wegen' verscheen bij De Arbeiderspers, en vertelt op een uiterst subtiele manier over het leven zoals het is.

Delphine Lecompte buigt zich met elf collega-dichteressen over Guido Gezelle en zijn bundel 'Rijmsnoer om en om het jaar'. 

Nathan Daems zorgt met zijn trio voor live-muziek.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.