Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 1 december

Happy Hour op vrijdag 1 decemberKunst & Cultuur

Nicky Aerts kijkt uit naar het publieksweekend in Kazerne Dossin en neemt een kijkje in de nieuwe collectie-opstelling in MSK Gent.

Het nieuwe museumgebouw van Kazerne Dossin, (c) Stijn Bollaert

Kazerne Dossin in Mechelen bestaat vijf jaar en gooit de deuren open voor een weekend vol lezingen en gratis activiteiten. Directeur Christophe Busch blikt terug op de voorbije vijf jaar.

In de late Middeleeuwen waren er uitstekende beeldhouwers aan het werk in de Lage Landen. Toch is hun werk grotendeels onbekend gebleven. Museum M in Leuven brengt daar verandering in en laat een honderdtal topstukken uit het Suermondt-Ludwig Museum in Aken zien op de tentoonstelling 'Over de grens'. 

In juli 2017 is de Franse actrice Jeanne Moreau overleden. Cinematek brengt een retrospectieve en daar kijkt onze filmrecensent Jeroen Struys al naar uit.

Mezzosopraan Christianne Stotijn maakte in 2014 een kindervoorstelling op basis van een zelfgeschreven sprookje. Nu verschijnt het verhaal ook in boekvorm, met tekeningen van Sieb Posthuma. 'Zarja en de uil van Orplid' verscheen bij uitgeverij Leopold.

MSK Gent presenteert topstukken uit haar vaste collectie in een nieuwe presentatie, en nodigde drie hedendaagse kunstenaars uit om er hun werk aan toe te voegen. We nemen een kijkje met Catherine de Zegher.

Crepain Binst Architecture realiseerde met Woods kwalitatieve studentenwoningen en sleepte daarvoor ook de prijs van FEBE (Federatie van de Belgische prefab betonindustrie) in de wacht. Koen Van Synghel ging kijken.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.