Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Happy Hour op vrijdag 10 februari

Happy Hour op vrijdag 10 februariKunst & Cultuur

Waar stuurt Olav Grondelaers u dit weekend graag naartoe? Toptentoonstellingen in Gent en 'Liefde tussen de lijnen' in Oostende ...
Fransisco Goya, Wat een moed!, te zien in MSK Gent

Fransisco Goya, Wat een moed!, te zien in MSK Gent

Maatschappijkritiek in de kunst is van alle tijden. MSK Gent brengt de 19de-eeuwse gravures van Fransisco Goya samen met de 20ste-eeuwse tekeningen van de Iraanse Farideh Lashai. Sara Debroey ging kijken.

In Oostende loopt 'Liefde tussen de Lijnen', een literair-muzikaal parcours rondom de liefde. Elvis Peeters blaast er het werk van de 12de-eeuwse minnedichter Henric van Veldeke nieuw leven in.

Het SMAK brengt een overzicht van de Amerikaanse conceptuele fotograaf James Welling, een man met een hart voor architectuur.

Een dameshandschoen die werd achtergelaten op een rolschaatsbaan in Berlijn, inspireerde graficus Max Klinger tot een prentenreeks. De serie is nu volledig te zien in het Museum Boijmans van Beuningen.

De Franse choreograaf Christian Rizzo is op tournee door België met Ad Noctum, een voorstelling met muziek van Chopin en Satie maar ook met een monliet van licht en geluid. De voorstelling komt ook langs in STUK.

Koen Van Synghel trekt naar Spa, want daar staat een bijzondere sporthal van Bau-Kunst die genomineerd is voor de Mies Van der Rohe-award.

 

Sporthal in Spa, een ontwerp van Bau-Kunst

Sporthal in Spa, een ontwerp van Bau-Kunst

James Welling, uit de reeks Glass House, te zien in SMAK (c) Maxime Delvaux

James Welling, uit de reeks Glass House, te zien in SMAK (c) Maxime Delvaux

Happy Hour

Greet Samyn luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Greet Samyn

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: happy@klara.be