Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 10 juni

Happy Hour op vrijdag 10 juniKunst & Cultuur

Greet Samyn serveert een resem culturele tips voor de volgende weken: Middelheimmuseum, Brussels Film Festival, Caermersklooster en meer.
Campagnebeeld Voor god en geld

Voor God en geld

In het Middelheimmuseum in Antwerpen presenteert de Belgische beeldhouwer Peter Rogiers oud en nieuw werk.

De Israëlische filmregisseur Amos Gitaï stelt ten toon in Bozar in Brussel: Chronicle of an Assassination Fortold is een expo met foto's, videoinstallaties en archiefmateriaal over de moord op Itzhak Rabin.

Sander De Keere tip, ook in Bozar, een soloconcert van de Noorse pianist Leif Ove Andsnes. Hij speelt Beethoven, Chopin, Debussy en Sibelius.

Wiels in Brussel presenteert van de zomer drie tentoonstellingen: een antropologisch-artistieke kijk op het stadsleven in Congo (Sammy Baloji & Filip De Boeck), een verkenning van macht, politiek en esthetiek (Simon Denny) en een overzicht van voormalige Wiels-residenten (Vreemde plaatsen).

Het Brussels Film Festival focust gewoontegetrouw op de (jonge) Europese film. Eregast is Volker Schlöndorff, de Duitse regisseur die ook in Frankrijk en de Verenigde Staten gewerkt heeft.

De expo Voor God en geld in het Caermersklooster in Gent belicht de Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden tijdens de 15de en 16de eeuw.

Dichteres Hagar Peeters debuteerde als romancière met Malva, over de verstoten dochter van Pablo Neruda. De roman werd vorig weekend bekroond met de Fintro Literatuur Prijs.

 

Foto van het beeld Two reclining figures on a Calder base van Peter Rogiers

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.