Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 11 maart

Happy Hour op vrijdag 11 maartKunst & Cultuur

Waar stuurt Heidi Lenaerts u de komende dagen naartoe? Tefaf, Stormopkomst en natuurlijk het Klarafestival.
Kinderen luisteren naar een pianist op het festival Stormopkomst

Eersteklasconcerten, te zien op Stormopkomst in De Warande Turnhout, (c) Tim Theo Deceuninck

In Maastricht loopt tot 20 maart TEFAF, de grootste kunstbeurs ter wereld. Manfred Sellink, directeur van het KMSKA, vertelt wat er dit jaar te beleven valt.

Filip Tielens heeft een geheimtip in petto: Elikya Na Ngai, confronterend danstheater van de jonge Brusselse choreografe Jenny Onya. Over een 15-jarig meisje in de Congolese provincie Noord-Kivu wiens leven in de war geschopt wordt door soldaten. Van 10 tot 12 maart te zien in Zinnema.

Op het kunstenfestival Stormopkomst plannen het Nadar Ensemble en Musica een avontuurlijke muzikale reis voor kinderen. Van 18 tot 20 maart in De Warande in Turnhout.

Accordeonist Tuur Florizoone brengt op het Klarafestival Songs of passion and compassion, samen met het kinderkoor Shanti! Shanti! en het kinderorkest Zwap.

Frank Adam schreef voor de Roovers en Het PaleisBelgië, een sprookje’. Waarin een melkboer en een paranormaal begaafde kolonel op het spoor komen van een verdwenen jongetje.

Ontwerper Charles Eames struinde in zijn vrije tijd graag rond op de filmsets van zijn goede vriend Billy Wilder en schoot er honderden filmrolletjes vol. Een selectie is tot 4 september 2016 te zien in ADAM, het Art & Design Atomium Museum.

Bij De Bezige Bij verscheen ‘Een duister voorgevoel’, waarin Cees Nooteboom reflecteert over 7 schilderijen van Jheronimus Bosch

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.