Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 12 mei

Happy Hour op vrijdag 12 mei Kunst & Cultuur

Er zit behoorlijk wat film in deze Happy Hour want Olav geeft vrijkaarten weg voor Cinema Zuid en stuurt u gratis naar de nieuwe film The Sense of an Ending. Verder luisteren we naar een gezongen sonnet van Shakespeare en hebben we het over een spannende nieuwe voorstelling van B.O.X.
Filmposter van The Sense of an Ending

Filmposter van The Sense of An Ending

Morgen gaat in Gent "Hope" in première, de jongste dansvoorstelling van Opera Ballet Vlaanderen. Het is een triple bill met twee meesterwerken van Pina Bausch en Martha Graham en een nieuwe creatie van de Belgisch-Colombiaanse choreografe Annabelle Lopez Ochoa

In 2011 won Julian Barnes de Booker Prize met "The Sense of an Ending". Het boek is nu verfilmd door de Indische regisseur Ritesh Batra met Jim Broadbent in de hoofdrol. Lieven Trio komt vertellen wat hij van de film vindt.

Over film gesproken: we mogen 10-filmkaarten weggeven voor Cinema Zuid in Antwerpen. Bezieler Jos Van Den Bergh pikt voor Happy Hour enkele opvallende films uit het aanbod.

Bij het doorbladeren van het programma van het theater- en dansfestival Antwerpse Kleppers, een organisatie van het Toneelhuis, stootten we op een voorstelling waarbij Jorgen Cassier van Zuidpool sonnetten van Shakespeare op muziek zet. We laten één van zijn gezongen sonnetten horen, benieuwd wat u ervan vindt!

Wat krijg je als je een barokensemble, een driekoppig zanggezelschap dat voornamelijk Americana brengt en een IJslandse klanktovenaar samenbrengt? "On Moonlight and Rain". Deze nieuwe voorstelling van en met het Antwerpse B.O.X. gaat op 18 mei in première in de Singel, wij vragen muzikaal leider en theorbist Pieter Theuns de kleren van het lijf.

En elke Happy Hour eindigt in schoonheid: Koen Van Synghel kiest een nieuw gebouw dat zijn architecturale hart sneller doet slaan. Vandaag is dat Energyville op de voormalige mijnterreinen van Waterschei.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.