Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 13 januari

Happy Hour op vrijdag 13 januariKunst & Cultuur

Olav Grondelaers is terug elke vrijdagavond op post met Happy Hour. En wat heeft hij op deze vrijdag de dertiende in petto? Circus, virtuoze gitaren en een dans op de negende van Beethoven ...
Bert Lezy, De dagelijke Lezy 160205

Bert Lezy, De dagelijke Lezy 160205

Het festival Djangofollies brengt muzikanten samen die beïnvloed werden door gitarist Django Reinhardt. Gitarist Fapy Lapertin deelt het podium voor de gelegenheid met Slovaakse Roma- en Sinti-muzikanten.

Bert Lezy maakt sinds 2016 elke dag een tekening. Het overzicht van een heel jaar is te zien in galerie Troebel Neyntje in Antwerpen en binnenkort ook in het boek 'De dagelijkse Lezy'.

Opera in de Cinema heeft Roméo et Juliette van Gounod op het programma, live vanuit de Metropolitan Opera in New York maar ook te zien in elk Kinepolis-filiaal bij u in de buurt.

Het festival Smells Like Circus in Vooruit gaat op zoek naar de raakvlakken tussen circus, dans en theater. Van plastic tasjes die dansen op Debussy tot spectaculaire jongleerders. Julie Descamps van Circuscentrum stelt de hoogtepunten uit het aanbod voor.

Beethoven componeerde zijn 9de symfonie toen hij al helemaal doof geworden was. De dove danser Cai Glover danst erop in 9, een nieuwe voorstelling van De Kopergietery en het Canadese gezelschap Cas Public. Hoe dat precies in zijn werk gaat vertelt Johan De Smet van De Kopergietery.

In de tv-serie The Young Pope voert de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino een fictieve Amerikaanse paus op. Pius XIII is een vat vol tegenstrijdigheden, meesterlijk gespeeld door Jude Law. Lumière bracht de reeks in ons land uit op DVD en Sylvia Broeckaert bracht er heerlijke avonden mee door.

Het Belgische architectenbureau Robbrecht & Daem bouwde een nieuw stadsarchief in de Franse stad Bordeaux. Het ontwerp is nu genomineerd voor de Mies Van der Rohe-prijs. Koen Van Synghel vertelt meer over het gebouw.

 

Archives Municipales, Bordeaux, een ontwerp van Robbrecht & Daem
Archives Municipales, Bordeaux, een ontwerp van Robbrecht & Daem

HAUTES TENSIONS 2012 - Cie Non Nova "L'aprés-midi d'un foehn"

'L'après-midi d'un foehn' van Cie. Non Nova, te zien op Smells Like Circus in Vooruit.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.