Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 15 april

Happy Hour op vrijdag 15 aprilKunst & Cultuur

Greet Samyn presenteert culturele tips voor de komende week: schilder Hendrik De Clerck, pianist Nils Frahm, sopraan Raquel Andueza,...
Het schilderij Parnassus van Hendrick De Clerck

Parnassus, Hendrik De Clerck

In het Museum M in Leuven loopt een tentoonstelling rond de vergeten schilder Hendrik De Clerck, bijgenaamd de spin doctor van Albrecht en Isabella.

Sander De Keere tipt Nonkeen, een nieuwe groep die de veelzijdige pianist Nils Frahm met twee jeugdvrienden opgericht heeft. Het trio is op 22 april te zien in de Muziekodroom in Hasselt.

Sopraan Raquel Andueza is artist in residence van het Festival van Vlaanderen, Mechelen. Haar eerste concert, samen met La Galanía op 23 april in het Cultuurcentrum Mechelen, staat in het teken van Don Quichote.

Peter Aers vertelt over Soulmates XL#2, een festival van Vrijstaat O in Oostende en Brugge: van een Palestijns-Israëlisch jazzconcert via de rouwdagboeken van Roland Barthes tot een performance van Lotte Van den Berg.

Naar aanleiding van De Nacht van de Vrouwelijke Stem in de Permeke bibliotheek in Antwerpen, krijgt u een fragment uit Het is stil waar het niet waait (uitgeverij Vrijdag) van Elisabeth Marain.

We blikken vooruit naar de Canvasconnectie van komende zondag met Anne-Mie Van Kerckhoven en naar Happy Hour live op 29 april in MuZee in Oostende naar aanleiding van de Honoré d'O tentoonstelling en de nieuwe museumvleugel gewijd aan James Ensor en Léon Spilliaert.

Foto van het muzikale trio Nonkeen
Nonkeen

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.