Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 15 juni 2018

Happy Hour op vrijdag 15 juni 2018Kunst & Cultuur

Olav Grondelaers gaat in CIVA op zoek naar het verhaal achter de Noord-Zuidverbinding in Brussel.

(Re)compose the city - Unbuilt Brussels in CIVA

Voor heel wat pendelaars betekent de Noord-Zuidverbinding in Brussel dagelijkse ellende. Vanaf de 19de tot ver in de 20ste eeuw werden er nochtans de meest uiteenlopende voorstellen voor geformuleerd, door architecten als Victor Horta, Renaat Braem en Luc Deleu. CIVA dook in het archief en brengt verschillende ideeën samen op de tentoonstelling (Re)compose the city - Unbuilt Brussels 2.

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag, en dan is in verschillende bioscopen de documentaire '69 minutes of 86 days' te zien. De Noorse filmmaker Egil Haskjold Larsen volgt het driejarige meisje Lean dat samen met haar familie op de vlucht is en dwars door Europa trekt. Jeroen Struys bekeek de film.

Op 29 juni gaat de laatste editie van Gone West van start met een Waterfront. Zesduizend mensen vormen een ketting tussen Zeebrugge en Oostende. De artistieke leiding is onder meer in handen van Joris Hessels. Onderweg staan verschillende voorstellingen op het programma, waaronder Camp Hope van CirQ.

In Wiels loopt deze zomer een overzichtstentoonstelling van Hana Miletic. Daarbovenop is er de tentoonstelling Unexchangeable, waar werk uit Belgische privé-collecties wordt samengebracht.

Cinematek brengt met de cyclus 'Voyages, voyages' een hele zomer films waarin gereisd wordt.

De heropening van het Afrikamuseum in Tervuren is uitgesteld naar december 2018, maar Koen Van Synghel kon al een kijkje nemen bij de nieuwbouw.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.