Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 16 februari 2018

Happy Hour op vrijdag 16 februari 2018Kunst & Cultuur

Zowel Joost Vandecasteele als Stef Lernous maken een theatervoorstelling voor kinderen. Olav Grondelaers zoekt uit hoe dat afloopt.

Joost Vandecasteele schreef een fantasyvoorstelling voor kinderen: 'Bestorm'. De voorstelling van beeldsmederij De Maan ging in première tijdens het Krokusfestival en trekt nu op tournee.

Ook Stef Lernous en Abattoir Fermé maken een voorstelling voor kinderen. In Het Paleis wordt het lekker griezelen met 'Bangerik'.

Het jaarlijkse festival Artefact in Leuven duikt dit jaar in de aardbodem, op zoek naar verhalen in de kunst die verteld worden door geologische materialen, conflictmineralen en zeldzame aardelementen.

Mu.ZEE in Oostende bestaat tien jaar. Het museum laat de eigen collectie Belgische kunst in dialoog gaan met een privécollectie met werken uit Kinshasa.

Choreograaf Seppe Baeyens brengt in Invited dansers uit verschillende regio's en leeftijdsgroepen samen en nodigt ook het publiek uit om de voorstelling mee vorm te geven. De première vindt plaats in KVS.

Koen Van Synghel bezoekt basisschool De Brug in Erpe-Mere, een ontwerp van architectenbureaus Bart Dehaene en Sileghem & Partners.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.