Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 16 maart 2018

Happy Hour op vrijdag 16 maart 2018Kunst & Cultuur

Olav Grondelaers onthult het masterplan voor de Bourlaschouwburg en kijkt uit naar Menuet van Louis Paul Boon in NT Gent.

Bourlaschouwburg

De Bourlaschouwburg is historisch erfgoed, maar hoe kan het blijven beantwoorden aan de noden van hedendaagse theatermakers? Daarvoor werd een masterplan opgesteld door DRDH Architects en Julian Harrap Architects uit Londen, en dat wordt toegelicht door architect Carl Meeusen.

De jonge Nederlandse regisseur Liliane Brakema gaat in NT Gent aan de slag met een Vlaamse klassieker: Menuet van Louis Paul Boon.

In het boek 'Oorlog en terpentijn' ging Stefan Hertmans op zoek naar het oorlogsverleden van zijn grootvader. Jan Lauwers en Needcompany maakten een theaterbewerking, nog even te zien in Kaaitheater en dit najaar op tournee door België.

Op het Klarafestival maakt choreograaf Daniel Linehan een nieuwe bewerking van 'Le sacre du printemps'. Alle voorstellingen zijn uitverkocht, maar Happy Hour heeft de laatste twee tickets in de aanbieding.

De New Yorkse topchoreograaf Trajal Harrell komt langs in STUK. In 'Antigone Sr.' blikt hij terug op de geschiedenis van de hedendaagse dans.

In het Hof van Busleyden in Mechelen opent volgende week de tentoonstelling 'Roep om rechtvaardigheid'.

Koen Van Synghel bezoekt het sanatorium van Tombeek. Het gebouw van Maxime Brunfaut stond jarenlang te verkommeren, maar is nu gerestaureerd.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.