Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour live vanuit Ieper

Happy Hour live vanuit IeperKunst & Cultuur

Happy Hour zit op vrijdag 16 september live in Ieper naar aanleiding van GoneWest, het culturele herdenkingsproject rond de Eerste Wereldoorlog in de provincie West-Vlaanderen.
Foto van de Lakenhallen in Ieper.

Lakenhallen, Ieper. Foto (c) www.toerismeieper.be

Wat werd er allemaal geschreven over de Eerste Wereldoorlog? In de loopgraven, maar ook in vredestijd? Door schrijvers, maar ook door de gewone man in de straat? Wat verscheen er in de kranten? Welke pamfletten circuleerden er aan het front? Wat werd er in militaire rapporten opgetekend? Het komt allemaal samen op de tentoonstelling De Geschreven Oorlog in het In Flanders Fields Museum, en de bijhorende anthologie, verschenen bij Manteau/De Bezige Bij. Nicky Aerts praat erover met samenstellers Piet Chielens en Pieter Trogh en met schrijver Erwin Mortier.

Met NRC-hoofdredacteur èn geboren West-Vlaming Peter Vandermeersch zoeken we uit waarom die Eerste Wereldoorlog ons blijft beroeren. In de nieuwe voorstelling 'Oeps, of het Groote Mondiale Taartgevecht' van Theater Antigone richt Raven Ruëll de blik op het Midden-Oosten, waar de oorlog van 14-18 even hard huis hield. Componiste Petra Vermote verdiepte zich in het verhaal van de Duitse pacifistische kunstenaar Käthe Kollwitz voor een nieuwe creatie bij Symfonie-orkest Vlaanderen.

Jim Boyes en Catherine Delasalle zorgen voor live muziek.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.