Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 19 mei

Happy Hour op vrijdag 19 meiKunst & Cultuur

Nicky Aerts stuurt u naar het Antwerp Art Weekend en naar een hommage-avond voor Herman De Coninck in de Arenbergschouwburg. Arsenaal/Lazarus maakt een nieuwe voorstelling met Zefiro Torna in Mechelen.
Just, een nieuwe voorstelling van Arsenaal/Lazarus en Zefiro Torna

Just, een nieuwe voorstelling van Arsenaal/Lazarus en Zefiro Torna

Arsenaal/Lazarus en Zefiro Torna maken in het Hof van Savoye in Mechelen 'Just', een voorstelling over recht en de dunne lijn tussen goed en kwaad. Willy Thomas vertelt meer over dit project in het kader van het stadsfestival Op.recht Mechelen.

Boris Van Severen en Jonas Vermeulen maken in Campo de elektro-opera 'The only way is UP', waarin vier personages aan het woord komen op de sleutelmomenten van hun leven.

Jeroen Laureyns neemt een kijkje in de Callewaert-Vanlangendonck Collection, een nieuwe kunstruimte in het centrum van Antwerpen. Hij blikt ook vooruit naar Antwerp Art Weekend.

Op 22 mei is het 20 jaar geleden dat dichter Herman de Coninck overleed. Dochter Laura de Coninck en muzikant Bram Nolf werken mee aan de hommage-avond 'Waar is de tijd? Hier is de tijd' in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Danseres Femke Gyselinck is de assistente van Anne Teresa De Keersmaeker. Vooruit in Gent wijdt een driedaagse aan haar eigen werk, waarin ze onder meer het podium opgaat met haar broer - jazzdrummer Lander Gyselinck.

Koen Van Synghel speurt het hele land af op zoek naar fantastische architectuur. Vandaag houdt hij halt bij het politiekantoor van Brakel.

 

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.