Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 2 december

Happy Hour op vrijdag 2 decemberKunst & Cultuur

Wat heeft Nicky Aerts dit weekend voor u in petto? December Dance, De Nacht van Dada en Burning Ice.

In het Kaaitheater loopt de tiende en laatste editie van Burning Ice, het festival waar performers zich het hoofd breken over de klimaatverandering.

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen brengt hulde aan één van haar meest legendarische docenten: schilder Fred Bervoets. Hij leidde een hele generatie Antwerpse kunstenaars op. Wat hij voor hen betekend heeft, is te zien op de tentoonstelling 'Duikboot'.

December Dance, het jaarlijkse dansfestival in Concertgebouw Brugge, focust dit jaar op de Britse dansscène. Programmator Samme Raeymaekers vertelt wat er te ontdekken valt. 

Vlaanderen en Nederland waren in 2016 eregast op de Frankfurter Buchmesse. Het productiehuis Off World toonde er een reeks schrijversportretten, 'Schrijven in de Lage Landen', die nu te bekijken is op canvas.be.

De Roemeense regisseur Cristian Mungiu maakt op alle grote filmfestivals indruk met zijn nieuwe film Bacalaureat, een messcherp drama over de corruptie in zijn land. Jeroen Struys blikt vooruit.

Meer dan 50 schrijvers, muzikanten en kunstenaars vieren in De Studio honderd jaar dadaïsme tijdens 'De nacht van Dada'. Onder hen Jaap Blonk, die zich al dertig jaar specialiseert in het vertolken van dadaïstische klankpoëzie.

Koen Van Synghel bezoekt de kerk van Bossuit, die door Ellen Harvey getransformeerd werd in een kunstwerk. Het project sleepte de Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap in de wacht.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.