Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 2 maart 2018

Happy Hour op vrijdag 2 maart 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts hoort Anouk De Clercq uit over haar ciné-club Monokino en ontdekt Muy Complicado, de nieuwe voorstelling van Arsenaal/Lazarus.

Arsenaal/Lazarus, Muy Complicado, repetitiefoto, (c) Michiel Van Cauwelaert

Videokunstenaar Anouk De Clercq houdt een nieuw filminitiatief boven de doopvont. Monokino is een ciné-club voor de 21ste eeuw, met thuisbasis in Oostende. Tijdens de lanceringsmaand reist Monokino langs verschillende onafhankelijke filmzalen over het hele land.

Met Muy Complicado maakt Arsenaal/Lazarus een tragikomische voorstelling, waarin de personages weggelopen lijken uit de films van de Spaanse regisseur Pedro Almodovar.

In Bozar loopt een overzichtstentoonstelling van de Franse kunstenaar Fernand Léger.

Het Nederlandse gezelschap De Theatertroep blaast het 19de-eeuwse vaudevilletheater nieuw leven in met de voorstelling 'Zonder toestemming' in Monty.

De Brusselse musea gooien ook 's avonds de deuren open tijdens Museum Night Fever. Het is de laatste kans om een kijkje te nemen in het Museum van Elsene, dat een tijdje de deuren sluit voor renovatie.

In Parijs is dit voorjaar niet te ontkomen aan de Belgische ontwerper Martin Margiela. Palais Galliera organiseert een overzichtstentoonstelling, en het Musée des Arts Décoratifs herneemt de tentoonstelling 'Margiela, the Hermès years' die eerder te zien was in het Modemuseum in Antwerpen.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.