Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 20 april 2018

Happy Hour op vrijdag 20 april 2018Kunst & Cultuur

Olav Grondelaers kijkt uit naar een nieuwe editie van Geletterde Mensen en naar Erfgoeddag.

Geletterde Mensen (c) Filip Van Roe

Bernard Blistène, directeur van het Centre Pompidou, onthulde de plannen voor het nieuwe museum in de voormalige Citroëngarage in Brussel. Chantal Pattyn brengt verslag uit.

Met Geletterde Mensen brengt Behoud de Begeerte opnieuw zielsverwanten op het podium: Christophe Vekeman, Peter Terrin en An Pierlé.

Het Vlaams Architectuur Instituut focust dit jaar op het werk van de modernistische architect Léon Stynen. In één van zijn iconische ontwerpen - de BP-building in Antwerpen - start de tentoonstelling 'Architect Léon Stynen en zijn tijdgenoten'.

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van 'kiezen'. Kiezen uit het gigantische aanbod is nagenoeg onmogelijk, maar we doen toch een voorzet. De Haan gaat op zoek naar sporen van één van zijn beroemdste bezoekers: Albert Einstein.

Tijdens Wilde Westen nodigt violiste Patricia Vanneste haar favoriete muzikanten uit voor Night Air, een avond en nacht vol 'New Classical'.

Hoe verging het zangeres Nico na haar wilde jaren bij The Velvet Underground en The Factory van Andy Warhol? Dat krijgen we te zien in de biopic 'Nico, 1988'. Claude Blondeel ging kijken.

Eind april is het opnieuw Dag van de Dans. Beursschouwburg nodigt dan choreograaf Jan Martens uit met zijn voorstelling 'Rule of Three'.

Koen Van Synghel bezoekt de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze, een ontwerp van de architectenteams WIT en Lens°Ass.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.