Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 20 oktober: live op Het Vlot

Happy Hour op vrijdag 20 oktober: live op Het VlotKunst & Cultuur

Olav Grondelaers trekt naar Mu.Zee in Oostende en verkent 'Het Vlot, kunst is (niet) eenzaam', het nieuwste kunstproject van Jan Fabre.
Sculptuur van Jan Fabre

Jan Fabre, Kunst is (niet) eenzaam, 1986, Foto: Lieven Herreman

Sinds 2014 organiseert Oostende een driejaarlijkse tentoonstelling gewijd aan de zee. Na 'De Zee' - een eresaluut aan Jan Hoet - is het nu de beurt aan 'Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam'.

Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos vertrekken van 'Het Vlot van Medusa' van Théodore Géricault, maar verkennen ook de geschiedenis van de stad Oostende. De tentoonstelling waaiert uit over verschillende locaties in de stad, en vele daarvan zijn nog niet zo bekend.

Performancekunst is een belangrijk onderdeel van deze tentoonstelling. Op gezette tijden vinden er performances plaats op de verschillende locaties van de stad.

Olav Grondelaers verklaart de tentoonstelling voor geopend met een live-uitzending op vrijdag 20 oktober in Mu.Zee. Niet alleen de curatoren komen langs in zijn mobiele studio, maar ook verschillende kunstenaars die speciaal voor Het Vlot nieuw werk ontwikkelden. Van schilder Jan Van Imschoot en performancekunstenaars Chantal Yzermans en Linda Molenaar tot de Spaanse kunstenaar Enrique Marty en Oscar-winnaar Mike Figgis.

Patrick Riguelle en Gwen Cresens zorgen voor live muziek. 

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.