Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 21 april

Happy Hour op vrijdag 21 aprilKunst & Cultuur

Olav Grondelaers trekt naar 'Het Afwezige Museum' in Wiels en kijkt uit naar 'De kleine lettertjes' van Behoud de Begeerte.
Affichebeeld Rechts/Averechts, (c) Tom Callemin

Affichebeeld Rechts/Averechts, (c) Tom Callemin

Bart Van Nuffelen bijt de spits af in 'de kleine lettertjes', een nieuw programma van Behoud de Begeerte rond kinder- en jeugdliteratuur. Daarnaast heeft zijn eigen gezelschap Martha!Tentatief een nieuwe voorstelling over melancholie, 'Ne merel op nen tak'. 

In Wiels loopt 'Het Afwezige Museum'. De tentoonstelling is opgevat als een mogelijk scenario voor een museum voor hedendaagse kunst in de hoofdstad van Europa. In en rondom de voormalige Wielemans-brouwerij is werk te zien van 47 kunstenaars die van ver of van dichtbij een band hebben met Brussel. 

Met 'Rechts/Averechts' brengt Designmuseum Gent het werk van internationale kunstenaars samen met dat van alumni uit de opleiding textielontwerp aan KASK/School of Arts.

Bozar toont een retrospectieve van de Franse kunstenaar Yves Klein, voorloper van de happening en de body art.

Heleen Debruyne is verslaafd aan S-Town, een podcast van de makers achter het bejubelde radioprogramma This American Life.

Koen Van Synghel trekt naar de faculteit architectuur van de UCL in Doornik, een ontwerp van het befaamde Portugese ontwerpbureau Aires Mateus Arquitectos.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.