Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 22 september

Happy Hour op vrijdag 22 septemberKunst & Cultuur

Olav Grondelaers zet het weekend in met Tom Lanoye en een dansvoorstelling rond polyfonie in Concertgebouw Brugge.
Claire Croizé & Etienne Guilloteau, (c) David Samyn

Claire Croizé & Etienne Guilloteau, (c) David Samyn

Dansers Claire Croizé en Etienne Guilloteau zijn huisartiesten van het Concertgebouw in Brugge. In hun nieuwe voorstelling 'Mer' laten ze vijf dansers bewegen op polyfonie, gebracht door vijf zangers van het Pluto-ensemble van Marnix De Cat. De wereldpremière vindt plaats in de Sint-Walburgakerk in Brugge.

Tom Lanoye kijkt aan tegen een druk najaar. Bij uitgeverij Prometheus verschijnt zijn nieuwe roman Zuivering. Voor Theater Zuidpool schreef hij een nieuwe theatertekst, gebaseerd op het werk van Shakespeares rivaal Christophe Marlowe. En zelf trekt hij op vraag van Behoud de Begeerte op tournee met 'Ten Oorlog', zijn legendarische bewerking van Shakespeares koningsdrama's. Al die projecten stelt hij voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Fotograaf Hans Eijkelboom trekt al 40 jaar de straat op. Zijn fotoseries van mensen in winkelstraten van wereldsteden was deze zomer te zien op Documenta14. Nu wijdt het Fotomuseum Den Haag een grote retrospectieve aan hem.

De Russische regisseur Andrei Zvyagintsev sleepte dit jaar de Prijs van de Jury in de wacht op het Filmfestival van Cannes met zijn film Loveless. De film is nu ook te zien in de Belgische bioscopen. Lieven Trio brengt verslag.

De Beursschouwburg kleurt het hele najaar in onder het motto 'The Future is Feminist'. De Nigeriaans-Amerikaanse performancekunstenaar Jaamil Olawale Kosoko geeft de aftrap met negrophobia, een onderzoek naar stereotypering en onderhuids racisme.

Koen Van Synghel trekt naar het Periferia-festival in de rand rond Brussel.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.