Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 26 mei

Happy Hour op vrijdag 26 meiKunst & Cultuur

Olav stuurt u wederom blijgemoed het weekend in met vrijkaarten voor de nieuwste voorstelling van Josse De Pauw bij LOD, voor de geweldige tentoonstelling over Rodin in Parijs en met filmtickets voor een film naar keuze. Verder dansen we een Bauhausballet en ontdekken we wat het volledig gratis Brussels Jazz Weekend te bieden heeft.
Foto van Josse De Pauw in De Mensheid

Josse De Pauw in De Mensheid

Volgende week donderdag is er de langverwachte première van 'De Mensheid' van Muziektheater LOD naar het pamflet 'De Mensheid zij geprezen' van Arnon Grunberg uit 2001. Josse De Pauw speelt de advocaat die de mensheid moet verdedigen en plaatst, als regisseur, Grunberg zelf in de beklaagdenbank. Op vraag van Josse De Pauw maakte Mark Schaevers (winnaar van de Gouden Uil in 2015) een theaterbewerking van Grunberg zijn scherpe pamflet. Hoe was het om samen te werken met 2 goede vrienden? Olav vraagt het aan Mark Schaevers zelf.

2017 is het jaar waarin we de 100ste verjaardag van de sterfdag van Auguste Rodin herdenken. Dat wordt op alle mogelijke manieren gedaan: met een film bijvoorbeeld, sinds afgelopen woensdag in de zalen. Maar ook met een indrukwekkende tentoonstelling in het Grand Palais in Parijs, waar Olav u vandaag gratis naartoe stuurt. 

Het wordt een warm weekend, niet alleen op meteorologisch vlak. Brussel wordt op stelten gezet met het allereerste Brussels Jazz Weekend met gratis optredens in alle uithoeken van de stad. En in Gent kan u zondag gaan picknicken in de binnentuin van de Bijloke met gratis live-muziek op de achtergrond, het is daar dan opnieuw Coté Jardin.

Koen Van Synghel neemt ons mee naar een knap gebouw in Hasselt, het HAST, een school vlakbij het station daar. De kappersopleiding kijkt uit op de straat, dus als u er ooit in de buurt bent, spring eens binnen voor een gratis kapbeurt! 

En dan nog dit: u kent het Bauhaus vermoedelijk wel, de Duitse school die in de eerste helft van de 20ste eeuw een zeer geslaagde mix lanceert van schoonheid en functionaliteit. Blijkbaar had dat Bauhaus ook een afdeling podiumkusten waar Mechanische Balletten werden gecreëerd door afdelingshoofd Oskar Schlemmer en zijn leerlingen. Die balletten uit 1922-1923 worden nog zelden opgevoerd, maar we hebben de kans om ze te gaan bekijken in het weekend van 3 en 4 juni in het ADAM in Brussel. Laura Wissing danst de balletten al bijna 25 jaar en vertelt ons hoe je precies in 2D moet bewegen. Hier alvast een voorsmaakje. 

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.