Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 27 mei

Happy Hour op vrijdag 27 meiKunst & Cultuur

Iraakse kunt in het museum, nazis op het podium of moord in de filmzaal: Heidi Lenaerts presenteert een diverse waaier culturele tips.
Poster van de film The Big Sleep waarop Humphrey Bogart en Lauren Bacall te zien zijn.

The Big Sleep

Filip Tielens over de voorstelling Troje van het Nieuwstedelijk, waarvoor Maarten Ketels vier maanden bij de Leuvense Rom gemeenschap geleefd heeft.

SMAK-directeur Philippe Van Cauteren cureerde vorig jaar het Iraakse paviljoen op de Biennale. Deze expo, Invisible Beauty, is nu ook in Gent te zien.

Op 4 september 1995 opende PARTS, de dansschool o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker, de deuren. De eerste twintig jaar worden herdacht met het boek 20 Years - 50 Portraits.

Tien jaar na de publicatie van Jonathan Littells oorlogsroman De welwillenden is het boek door het Toneelhuis en Toneelgroep Amsterdam geadapteerd tot een podiumvoorstelling. Volgende week te zien in het Kaaitheater in Brussel.

Sander De Keere tipt een concert van InAlto in het Concertgebouw in Brugge, een ensemble rond cornettospeler Lambert Colson.

In Cinematek in Brussel loopt in de maanden juni tot augustus een grote cyclus rond film noir: klassiekers, remakes en verfilmingen van Patricia Highsmith.

We blikken vooruit naar De Canvasconnectie met de Amerikaanse fotograaf James Casebere, die geobsedeerd is door architectuur.

Op 28 oktober 1949 verongelukte de Air France-vlucht van Parijs naar New York. De slachtoffers, onder anderen bokser Marcel Cerdan en violiste Ginette Neveu, figureren in Morgenochtend in New York, de debuutroman van de Fransman Adrien Bosc.

Foto van het muzikale gezelschap InAlto.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.