Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 28 april: live in M HKA

Happy Hour op vrijdag 28 april: live in M HKAKunst & Cultuur

Het M HKA heropent na renovatie. Happy Hour gaat live vanuit de nieuwe inkomhal, ontworpen door topdesigner Axel Vervoordt. En u bent van harte welkom!
M HKA heropent

M HKA heropent

Het M HKA werd onder handen genomen door topdesigner Axel Vervoordt en werkte aan een compleet nieuwe invulling.

Nicky Aerts praat met directeur Bart De Baere over de nieuwe look van het museum en de toekomstplannen. Ze nemen ook het Centrum Kunstarchieven Vlaanderen onder de loep, dat onderdak krijgt in het M HKA.

Het werk van Anne-Mie Van Kerckhoven neemt een belangrijke plaats in de collectie van het M HKA in. Volgend jaar komt er een grote solotentoonstelling, maar nu is er al werk van haar te zien op de openingstentoonstelling 'Dringende gesprekken: Antwerpen-Athene'.

Futuriste Maya Van Leemput installeert 'Een tijdelijk toekomsteninstituut' in het museum. Kunstenaars denken na over mogelijke toekomstbeelden, onder hen ook Kasper Bosmans.

Koen Van Synghel neemt de nieuwe museumarchitectuur onder de loep.

Jeroen Laureyns bezoekt de tijdelijke tentoonstellingen van kunstenaars Peter W├Ąchtler en Evgeny Antufiev, maar ook het labyrinth met werken uit de permanente collectie van het museum.

Het M HKA is op vrijdagavond 28 april gratis toegankelijk tot 20 uur. Tussen 17-19u kunt u de live-uitzending van Happy Hour bijwonen in de gloednieuwe inkomhal van het museum. U bent van harte welkom.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.