Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 3 februari

Happy Hour op vrijdag 3 februariKunst & Cultuur

Waar stuurt Nicky Aerts u dit weekend naar toe? De Beursschouwburg bekommert zich om de eenzamen, en de literaire tournee Saint-Amour is volop aan de gang.
De Beursschouwburg verkent het thema eenzaamheid.

De Beursschouwburg verkent het thema eenzaamheid.

Het lied 'O Solitude' van Henry Purcell inspireerde de Beursschouwburg in Brussel om zich de komende weken in eenzaamheid te verdiepen. Met een expo, films, performances, concerten en voorstellingen. Zoals Omertà, van Bernard Van Eeghem en Stefanie Claes.

Tom Bonte, directeur van de Beursschouwburg, trekt ook naar de debatavond in deBuren over het cultuurbeleid in de Lage Landen. Minister van Cultuur Sven Gatz gaat er in gesprek met Joop Daalmeijer, tot voor kort voorzitter van de Nederlandse Raad voor Cultuur.

De Gentse organisatie Nucleo biedt werkplekken aan kunstenaars, maar brengt hun werk ook naar de stad. Saar de Buysere vult de oude mededelingskasten aan de zijgevel van het stadhuis, Maarten De Saeger maakte een muurtekening voor de Tweebruggenstraat.

Villa Empain, een Art Déco-parel aan de rand van het Terkamerenbos in Brussel, herbergt al enkele maanden schatten van o.a. Marcel Broodthaers, Andy Warhol en Jeff Koons. De tentoonstelling Décor is zo'n succes dat ze verlengd wordt tot 2 april. Sam Steverlynck vertelt waarom het de moeite loont.

De literaire tournee Saint Amour staat dit jaar in het teken van Herman Brusselmans. Dichteres Carmien Michels vergezelt hem op het podium bij de Belgische première in Aalst.

Daniel Buren, Villa Empain
Daniel Buren, Villa Empain

Ukiyo-e, de tentoonstelling rond Japanse prentkunst in het Jubelparkmuseum, is een groot succes. Wie nog een blik wil werpen op de fragiele prenten moet zich haasten. De tentoonstelling gaat zijn laatste volle week in, maar blijft nog drie weekends langer open dan gepland. 

Koen Van Synghel bespreekt het nieuwe gebouw van MAD Brussels, het Brusselse expertise- en promotieplatform voor mode en design.

MAD Brussels
MAD Brussels

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.