Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 3 maart

Happy Hour op vrijdag 3 maartKunst & Cultuur

Geen sprake van verveling tijdens het laatste weekend van de Krokusvakantie. Nicky Aerts trapt de Jeugdboekenmaand af en stuurt u onder andere naar het Fotomuseum. Koen Van Synghel gaat op zoek naar werk van de Pritzker Prize-laureaten in ons land.
Crematorium Holsbeek, Coussée Goris & RCR Arquitectes

Crematorium Holsbeek, Coussée Goris & RCR Arquitectes

Maart is Jeugdboekenmaand, en die vindt dit jaar plaats onder het motto 'Je bent wie je bent'. Dat is ook de rode draad in het werk van jeugdboekenschrijfster Fran Bambust.

Stef De Paepe brengt bij theaterhuis De Maan het verhaal van Congolese jongeren in de voorstelling Futur Simple. Hij baseert zich daarvoor op het gelijknamige boek van Koen Vidal en Stephan Vanfleteren.

Jos Verbist liet zich voor een nieuwe voorstelling van Theater Antigone inspireren door de Hongaarse arts Semmelweis, uitvinder van de antiseptische methode. Waarom is die man ondertussen in de vergetelheid geraakt?

Het FoMu in Antwerpen laat werk zien van de Amerikaanse Magnum-fotograaf Alec Soth. Eén van zijn belangrijkste inspiratiebronnen is het uitgestrekte Amerikaanse landschap en de merkwaardige figuren die erin rondlopen. Joachim Naudts werkte mee aan de tentoonstelling.

Het Klarafestival komt eraan. Ivo Van Hove en Muziektheater Transparant brengen er 'Dagboek van een verdwenene', gebaseerd op de liederencyclus van de Tsjechische componist Leos Janacek.

Koen Van Synghel trekt naar het crematorium in Holsbeek. Voor dat ontwerp werkten Coussée & Goris samen met RCR Arquitectes, die deze week de prestigieuze Pritzker Prize in de wacht sleepten.

Bill, Sandusky, Ohio - uit de serie Songbook - 2014 - (c) Alec Soth
Bill, Sandusky, Ohio - uit de serie Songbook - 2014 - (c) Alec Soth

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.