Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 8 juni 2018

Happy Hour op vrijdag 8 juni 2018Kunst & Cultuur

Nicky Aerts kijkt uit naar Memento Mori, een nieuwe productie van Ballet Vlaanderen en trekt naar Almost Summer in Kortrijk.

Walter's Tanz, 2017. Beeld bij Memento Mori (c) Kati Heck

Ballet Vlaanderen sluit het seizoen af met Memento Mori, een drieluik met choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui, William Forsythe en Hofesh Shechter. Dramaturg Koen Bollen vertelt wat de drie stukken verbindt.

Vanavond wordt de Herman de Coninckprijs uitgereikt in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Maar eerst is het woord aan twee debuterende dichters, onder wie de Nederlandse Simone Atangana Bekono. Haar debuut 'hoe de eerste vonken zichtbaar waren' verscheen bij uitgeverij Wintertuin.

Kunstencentrum Buda in Kortrijk telt af naar de zomer met het festival Almost Summer. Op het programma staan dans- en theatervoorstellingen die tot stand kwamen tijdens residenties in Buda.

Kadoc - het onderzoekscentrum voor religie, cultuur en samenleving aan de KU Leuven - toont deze zomer het werk van fotograaf Gilbert d'Haen. Hij was actief van de jaren 1960 tot 1990 en zag Vlaanderen voor zijn lens veranderen. Zijn hele archief schonk hij aan het Fomu.

Het park van Vorst wordt dit weekend ingepalmd door Supervlieg Supermouche, een festival voor alle leeftijden. Op het programma staan onder meer een zeepkistenrace, een kanariecircus en een orkest met vogelhuisjes.

Koen Van Synghel bezocht het crematorium Stuifduin in Lommel.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.