Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour op vrijdag 9 maart 2018

Happy Hour op vrijdag 9 maart 2018Kunst & Cultuur

Olav Grondelaers blikt vooruit naar het Klarafestival en naar de herdenkingen die op til staan rondom Hugo Claus, die 10 jaar geleden overleed.

Post uit Hessdalen & Zwerm, Echo

Op het Klarafestival slaan het video- en theatercollectief Post uit Hessdalen en gitaarkwartet Zwerm de handen in elkaar. Ze tillen de mythe van Echo en Narcissus naar 2018 met live video, elektronische muziek en een soundscape.

In maart 2018 is het 10 jaar geleden dat Hugo Claus overleed. Behoud de Begeerte organiseert 'Hommage met Oesters', met een Hugo Claus-lezing door Jeroen Olyslaegers en bijdrages van o.a. Mark Schaevers en Josse De Pauw. Ook schrijver en Claus-liefhebber Yannick Dangre is erbij.

De bibliotheek van Sint-Niklaas bouwde een tentoonstelling rond de beruchte collectie schrijfmachines van W.F. Hermans en nodigde ook hedendaagse schrijvers uit om een object uit te lenen dat veelbetekenend is voor hun schrijverschap. Dat is allemaal te zien op 'Nooit meer typen'.

Het Japan Square Filmfestival brengt elk jaar in maart de beste films uit Japan naar Gent. Ava Van de Moortele licht toe.

Colard Mansion was in het 15de-eeuwse Brugge een belangrijke boekbinder, maar zijn fraaie manuscripten en incunabelen zijn nauwelijks bekend. Een tentoonstelling in het Groeningemuseum in Brugge brengt daar verandering in.

Koen Van Synghel bezoekt Vandenhove, het nieuwe studiecentrum van UGent, en werpt ook een blik op het oeuvre van de Indiase architect Balkrishna Doshi, die dit jaar de Pritzker Prize won.

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.