Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Happy Hour van vrijdag 24 juni

Happy Hour van vrijdag 24 juniKunst & Cultuur

Greet Samyn gidst u deze week vooral naar tentoonstellingen: in Antwerpen, Leuven en Gent. En we geven een arrangement weg voor Brosella Folk & Jazz.
Een foto van het kunstwerk Everything Is Wrong van Henrik Plenge Jakobsen

Henrik Plenge Jakobsen, Everything is Wrong, 1996

Fotografe Lieve Blancquaert maakt voor MuseumM in Leuven een expo over lijden, Ecce Homo. Ze combineert werken uit de museumcollectie met eigen beelden.

Museum Dr. Guislain in Gent transformeert voor één zomer tot Museum Dirk De Wachter. De psychiater zoekt uit hoe hedendaagse kunst de huidige samenleving en tijd verbeeldt.

Sander De Keere tipt De Kortste Nacht in de Handelsbeurs in Gent. Daar speelt Vvolk van zonsondergang tot het ochtendgloren een uniek concert.

We richten de blik op twee expo's in het M HKA in Antwerpen. Energy Flash is de eerste museale tentoonstelling over de rave, een jeugdcultuur aangejaagd door opzwepende elektronische muziek. De Jaren Tachtig - Een decennium van extremen biedt precies wat de titel belooft. M HKA-directeur Bart De Baere geeft er in Happy Hour commentaar bij.

De Nederlandse schrijver Arthur Japin heeft een nieuwe bundel met reisverhalen en notities uit, Goed volk, waarin zelfs de moeder van Poetin opduikt.

Dit seizoen Happy Hour eindigt met een paukenslag: we delen twee duoarrangementen uit voor het festival Brosella Folk en Jazz in Brussel.

Omslag van het boek Goed volk van Arthur Japin

Happy Hour

Olav luidt deze week het weekend in en trakteert u op vrijkaarten voor de beste culturele evenementen.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via happy@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.