Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Maestro over Helmut Walcha

Maestro over Helmut Walcha Klassieke muziek

In de zomer van 1991 overleed deze grote organist en klavecinist. Op z'n 19de werd hij blind, maar dat weerhield hem er niet van om muzikaal open te bloeien. Walcha hield van de orgelmuziek van Johann Sebastian Bach. Hij nam twee keer de integrale orgelwerken van Bach op, eerst in mono en daarna in stereo.

Helmut Walcha

Maestro put een week lang uit een heruitgave van de opnames die Walcha indertijd voor Archiv maakte. Op diverse prachtige orgels. De oudste opname dateert van 1947. Van maandag 1 t.e.m. vrijdag 5 november, elke namiddag in Maestro. 
de nieuwe verzameling opnames van Walcha

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.