Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Herbekijk de video van Klara Live - Bosch Beach

Herbekijk de video van Klara Live - Bosch BeachKlassieke muziek

Hoe zou de hel er vandaag uitzien? De 500e sterfdag van Jheronimus Bosch, schilder van duivelse taferelen vol bizarre, rondkrioelende figuurtjes tegen een bevreemdende en vaak apocalyptische achtergrond, zette Vasco Mendonça, Kris Verdonck en Dimitri Verhulst aan het denken
Campagnebeeld Klarafestival 2017

Klarafestival 2017

Welke plek is vandaag het valse paradijs, een verdoken hel op aarde? Met de beelden van eindeloze stromen vluchtelingen in het achterhoofd, kwamen ze al snel uit bij de stranden van het Italiaanse eiland Lampedusa: een plaats waar toeristen zonnebaden en vluchtelingen tegelijkertijd aanspoelen. In de nieuwe muziektheaterproductie Bosch Beach spelen schrijver Verhulst, regisseur Verdonck en componist Mendonça met de ambiguïteit van deze plek en de (schuld)vragen die ze met zich meebrengt. Het valse paradijs van de resorts en de Boschiaanse hel op aarde vloeien in deze voorstelling naadloos in elkaar over. De première was op 10/09/2016 in Concertgebouw Brugge, en speelde vervolgens in Lissabon en Frankfurt maar keert nu terug naar België met twee voorstellingen in het Klarafestival.

Klik hier voor meer informatie over deze productie

Interview met Vasco Mendosa

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be

Klara Live - Klarafestival

Vanaf 9 maart staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael

Contact: klarafestival@klara.be