Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeleef: Klara viert 20 jaar Concertgebouw Brugge

Herbeleef: Klara viert 20 jaar Concertgebouw BruggeBlijf verwonderd!

Het Concertgebouw Brugge werd 20 jaar. Klara bouwde er op zaterdag 19 februari een muzikaal feestje rond. Muzikale hoogtepunten uit het rijke aanbod van dit kunstenhuis passeren de revue, afgewisseld met gesprekken met artiesten, publiek en artistiek directeur Jeroen Vanacker.
Tim Theo Deceuninck

Herbeleef: Klara viert 20 jaar Concertgebouw Brugge

Het Concertgebouw Brugge viert deze week zijn 20e verjaardag. Klara bouwde er op zaterdag 19 februari een muzikaal feestje rond, met een namiddag vol muzikale hoogtepunten uit het rijke aanbod van dit kunstenhuis, afgewisseld met korte gesprekken met artiesten, publiek en artistiek directeur Jeroen Vanackere. Beluister de volledige uitzending.

Zij delen mooie herinneringen, pittige anekdotes en een blik op de toekomst van het florissante Concertgebouw. Met onder meer architect Paul Robberecht, Philippe Herreweghe, Jos Van Immerseel, David Claerbout en Anne Teresa De Keersmaeker. Muziek van Jacob Obrecht tot Gershwin en van Bach tot Kris Defoort, geselecteerd uit de honderden opnames die Klara de afgelopen 20 jaar maakte in Brugge. Nicole Van Opstal en Olav Grondelaers gidsen je door de feestelijke uitzending van 14 uur tot 18 uur.

Om 20 uur kon je in Klara Live, gespresenteerd door Inneke Plasschaert, verder luisteren naar concertfragmenten die de VRT ooit maakte de voorbije 20 jaar. Openen doen we met het allereerste concert dat in het Concertgebouw gegeven werd: die Schöpfung van Haydn met Anima Eterna o.l.v. Jos Van Immerseel. Beluister de volledige uitzending.