Herbeluister De Liefhebber met Chris Van CampBlijf verwonderd!

Chris Van Camp
Chris Van Camp trok naar haar studies pers & communicatie (VUB) in 1985 naar New York. Ze zou er twee jaar verblijven. Eens terug begint ze haar carrière in de reclamewereld, maar pionierde daarna met web-tv en maakte van kingkong.be een cultuurzender avant la lettre. Ze schreef columns met een scherpgeslepen pen voor De Morgen, Knack, en doet dat nog altijd op Apache.be.
Chris Van Camp leeft van haar pen. Ze maakt scripts voor tv, schrijft theatermonologen (Loverboy, Borderline en Back to School), en verhalen voor Radioboeken van cultuurhuis deBuren.
In een van die radioboeken, 'Mensen zoals wij', onthult ze dat ze een buitenechtelijk kind is.
De Kus van Dabrowski
Het werk van de Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski, met zijn theorie van positieve desintegratie, was de trigger voor het boek 'De Kus van Dabrowski', verschenen bij Manteau in maart van 2020, aan het begin van de coronacrisis.
Chris Van Camp neemt de lezer mee naar de laatste zeven levensdagen van haar hoogbejaarde moeder. Ze hebben wel vaker afscheid genomen. Voor de moeder was ‘wat dé mensen zouden denken’ van levensbelang, terwijl voor de dochter de waarheid over haar bastaardschap levensnoodzakelijk was. In 'De Kus van Dabrowski' beschrijft ze niet alleen het afscheid van haar moeder, maar mijmert ze ook over opgroeien in een ongemakkelijke ménage à trois met moeder en biologische vader ‘nonkel Rik’. Op die manier kon het ‘pijnkabinet’ van een onecht kind een schatkamer worden.
In Pompidou vertelde ze dat ze zich naar aanleiding van 'De kus van Dabrowski' Chris Van Camp-Schöller liet noemen, 'een eenmalig eerbetoon aan haar bloedvader'.
Herbeluister de uitzending
Afspeellijst met lievelingsmuziek
We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Chris Van Camp gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen: