Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister De Liefhebber met Peter De Wilde

Herbeluister De Liefhebber met Peter De WildeBlijf verwonderd!

Peter De Wilde is sinds 2009 CEO van Toerisme Vlaanderen. In 2014 werd hij voorzitter van de European Travel Commission en in 2017 van Davidsfonds Cultuurnetwerk. Wat zijn muzikale passies zijn, vertelde hij op 17 oktober in De Liefhebber.
© Kris Van Exel

Peter De Wilde

Peter De Wilde werd geboren in het Waasland. Hij studeerde Romaanse filologie aan de UFSIA Antwerpen en behaalde een bijzondere licentie middeleeuwse studies aan de KU Leuven. In 2000 behaalde hij zijn doctoraat in de Letteren en Wijsbegeerte. Van 2003 tot 2006 was hij departementshoofd Cultuur van de provincie Antwerpen. Van 2007 tot 2009 was hij kabinetschef cultuur, toerisme en erediensten van de stad Antwerpen. In 2009 werd hij administrateur-generaal (CEO) van Toerisme Vlaanderen. In 2014 werd hij voorzitter van de European Travel Commission, een post die hij bekleedde tot begin september 2020. Na zes jaar werd hij afgelost door Luís Araújo van Turismo de Portugal.
Peter De Wilde is gepassioneerd door oude kunst en klassieke muziek. Hij speelde trompet in harmonie 'Al Vloeiende Groeiende'en zong een tijdje in een Gregoriaans koor. 
In zijn drukke agenda ruimt hij graag een plaatsje voor een concert van het Vlaams Radio Koor. Want dankzij echtgenoot Ivan Goossens, die tenor is bij het Vlaams Radio Koor, heeft hij ook de koormuziek in zijn hart gesloten. 

Volg Peter De Wilde op Twitter

Meer informatie over het recent verschenen 'Reizen naar morgen...' van Toerisme Vlaanderen, uitgegeven bij Davidsfonds

© Toerisme Vlaanderen
Reizen naar morgen...

Herbeluister de uitzending met Peter De Wilde

De Liefhebber met Peter De Wilde

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Peter De Wilde gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen:

De Liefhebber

Katelijne Boon duikt in het muzikale verleden en de platenkast van een bekende muziekliefhebber.

Presentatie en samenstelling: Katelijne Boon

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via deliefhebber@klara.be

Elke zaterdag, telkens van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app