Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 1 juni 2021: live in Mu.ZEE

Herbeluister: Pompidou 1 juni 2021: live in Mu.ZEEKunst & Cultuur

Mu.ZEE in Oostende heropent de deuren na een renovatie. Voortaan stelt het museum scherp op de eigen collectie. Nicky Aerts trekt op verkenning.
© Mu.ZEE

Van Coo naar kunst

In de Romestraat in Oostende staat een opmerkelijk gebouw van Gaston Eysselinck. Ooit huisde er een warenhuis. In 1986 deed de kunst er haar intrede.

Vandaag herbergt het gebouw Mu.ZEE. Het pand werd de voorbije maanden onder handen genomen door Lionel Devlieger en zijn ontwerpbureau Rotor. Curator Mieke Mels nam ondertussen de museumcollectie, met daarin meer dan 8000 werken, onder de loep. In overleg met een adviesraad, waarin o.a. kunsthistoricus Wouter Davidts zetelde, schreef het team van Mu.ZEE aan een nieuw verhaal. 

Dat verhaal vertrekt van de eigen collectie, opgebouwd uit Belgische kunst van 1880 tot nu. Daarin zijn niet alleen vaste waarden als Ensor en Spilliaert terug te vinden, maar ook verrassende namen als Marthe Wéry en Walter Swennen. Ook een jonge, hedendaagse kunstenaar als Kato Six is in de vernieuwde zalen van Mu.ZEE aanwezig.

Podcast Pompidou - 1 juni 2021

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.