Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 1 oktober 2020

Herbeluister: Pompidou 1 oktober 2020Kunst & Cultuur

Architect Philippe Viérin gaat op zoek naar de sporen van zijn overgrootvader, die een cruciale rol speelde in de heropbouw van België na WO I. Kunstenaar John Armleder zet Kanal-Centre Pompidou op stelten, en daar wilde Elise Dupré bij zijn. Catherine Vuylsteke brengt een Vietnamese must-read mee.
Stijn Bollaert

De Lakenhalle in Ieper, het symbool van de vernielingen in WO I

Philippe Viérin creëert met noArchitecten baanbrekende projecten in binnen- en buitenland. Op vraag van het In Flanders Fields Museum in Ieper ging hij zich verdiepen in het leven van zijn overgrootvader Jos Viérin. Ook een architect, maar in compleet andere omstandigheden. Jos Viérin maakte de Eerste Wereldoorlog mee en speelde een belangrijke rol in de wederopbouw van de Verwoeste Gewesten. Het resultaat van dit onderzoek is te lezen in de brievenroman Plaats/Place, verschenen bij Public Space.

De Zwitserse kunstenaar John Armleder mag de komende maanden lekker zijn zin doen in Kanal - Centre Pompidou. Elise Dupré ging kijken hoe hij de voormalige Citroëngarage in Brussel onder handen neemt.

Catherine Vuylsteke raakte in de ban van 'De bergen zingen', een familie-epos van de Vietnamese schrijfster Nguyen Phan Que Mai, verschenen bij Signatuur.

 

Podcast Pompidou - donderdag 1 oktober 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.