Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 1 september 2020

Herbeluister: Pompidou 1 september 2020Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Johan de Boose over zijn nieuwe roman Dondersteen. Schrijver Peter Vermeersch las het nieuwe boek van David Grossman.
© Stephan Vanfleteren

Johan de Boose duikt in zijn nieuwe roman in zijn familieverleden

In zijn nieuwe roman Dondersteen reist Johan de Boose in het spoor van twee overleden dierbaren door de Verenigde Staten. Enerzijds zijn zwager en boezemvriend Gary. Anderzijds zijn vader, een amateurnatuurkundige die in gedachten de wereld verkende. De reis wordt een zoektocht naar herinneringen en omgaan met verlies. De boeken van Johan de Boose verschijnen bij De Bezige Bij.

Zonet verscheen ook het nieuwe boek van de grote Israëlische schrijver David Grossman. Het leven speelt met mij, verschenen bij Cossée, speelt zich af in Joegoslavië tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. En dus halen we er schrijver en slavist Peter Vermeersch bij om dat boek voor ons te lezen. De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een Joodse partizane in Joegoslavië. Over haar leven werd een boeiende documentaire gemaakt, die hieronder te bekijken is.

Johan de Boose en Peter Vermeersch zijn allebei gepassioneerd door Oost-Europa.Voor het literaire magazine DW B stelden ze een themanummer samen over hedendaagse Poolse literatuur.

 

Podcast Pompidou - Dinsdag 1 september 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.