Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 10 juni 2021

Herbeluister Pompidou 10 juni 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met theatermaker Gorges Ocloo en trekt Ten Oorlog met het collectief Camping Sunset. Tanja Boon maakte in het SMAK een tentoonstelling over de Braziliaanse kunstenares Anna Bella Geiger.
© Dirk Pauwels

Werk van Anna Bella Geiger, te zien in SMAK

De 88-jarige Braziliaanse kunstenares Anna Bella Geiger is een pionier van de videokunst en conceptuele kunst in Latijns-Amerika. In het SMAK loopt een overzichtstentoonstelling, samengebracht door curator Tanja Boon.

Theatermaker Gorges Ocloo bewerkte de literaire klassieker Moby Dick en werkte daarvoor samen met de Nigeriaanse schrijver Ben Okri. Na maandenlang uitstel door pandemie, lockdown en coronamaatregelen gaat At Last Queequeg speaks, een productie van LOD, eindelijk in première.

Het theatercollectief Camping Sunset groeide uit de opleiding Drama aan het Gentse KASK. Deze zomer nemen ze een mijlpaal uit het theater onder handen: Ten Oorlog van Tom Lanoye. Twee makers/spelers uit het collectief komen naar Pompidou: Freek De Craecker en Louise Bergez.

Podcast Pompidou donderdag 10 juni 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.