Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 10 mei 2021: live op Triënnale Brugge

Herbeluister Pompidou 10 mei 2021: live op Triënnale BruggeKunst & Cultuur

Op de Triënnale Brugge brengen 13 kunstenaars uit binnen- en buitenland verborgen plekken in de stad aan de oppervlakte. Nicky Aerts gaat in de Poortersloge in gesprek met curator Michel Dewilde en kunstenaars Nadia Naveau en Amanda Browder.
© Jasper van het Groenewoud

Henrique Oliveira, Banisteria Caapi (Desnatureza 4) aan de Pottenmakersstraat in Brugge

De Triënnale Brugge brengt hedendaagse kunst en architectuur naar de historische binnenstad van Brugge. Dertien kunstenaars uit binnen- en buitenland ontwierpen een installatie in-situ, te verkennen via een parcours door de stad

Met het thema TraumA verkent de Triënnale dit keer wat er achter de schitterende façades van Brugge schuil gaat. Wat speelt er zich af in de achtertuintjes en verborgen plekken van de stad? Welke ongemakkelijke waarheden komen daarbij aan het licht? Welke gevoelens verbergen we onder de oppervlakte? Deze vragen begeleiden niet alleen het stadsparcours, maar ook de tentoonstelling 'De poreuze stad' in de Poortersloge.

Nicky Aerts verkent het thema van de Triënnale met Michel Dewilde, één van de vier curatoren van deze editie. Nadia Naveau keerde voor deze Triënnale terug naar haar geboortestad, maar haalde de inspiratie voor haar werk in Mexico. Amanda Browder kwam dan weer helemaal uit New York om samen met de Bruggelingen haar werk voor de Triënnale klaar te stomen.

 

Podcast Pompidou - maandag 10 mei 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.