Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 11-14 oktober 2021

Herbeluister Pompidou 11-14 oktober 2021Kunst & Cultuur

Pompidou trekt naar David Hockney in Bozar. Verder op het programma: nieuwe inzichten over het Lam Gods, ontwerpduo Muller Van Severen en het verhaal van de 19de-eeuwse Brusselse theatermaker Jacob Kats.
© David Hockney

Te zien in Bozar: David Hockney, nr 133, 23 maart 2020, iPad-schilderij

Maandag 11 oktober 2021: live in Bozar

Bozar biedt dit najaar tegengewicht voor donkere, natte herfstdagen met de kleurenpracht van David Hockney. De dubbeltentoonstelling brengt een overzicht van zijn oeuvre en de iPad-schilderijen die Hockney tijdens de lockdown maakte in zijn atelier in Normandië. Met Sophie Lauwers, Jeroen Laureyns en Luc Tuymans stappen we door het werk van de 84-jarige kunstenaar, die zichzelf altijd weer weet te vernieuwen.

Dinsdag 12 oktober 2021

 • Het ontwerpersduo Muller Van Severen bestaat 10 jaar en viert dat met een uitgebreide tentoonstelling in Designmuseum Gent.
 • Het Festival van de Architectuur onderzoekt in Oostende hoe architectuur kan inspelen op een wereld in transitie, van migratie tot klimaatverandering. Een gesprek met festivalcoördinator Rosan Meijer en Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs.
© Julian Hetzel
Mount Average

Woensdag 13 oktober 2021

 • De tweede fase van de restauratatie van het Lam Gods is afgerond en dat leverde nieuwe inzichten op, vertelt restauratrice Griet Steyaert.
 • Hoe moeten we om met de historische monumenten in ons straatbeeld? De Duitse theatermaker Julian Hetzel vraagt het zich af in de installatie Mount Average die hij voor Campo in Gent maakte. Actrice Kristien De Proost speelt een cruciale rol in het werk.
 • Bart De Baere onthult de plannen voor een nieuw M HKA-gebouw.
   

Donderdag 14 oktober 2021

 • Johan Wambacq vertelt het verhaal van Jacob Kats, een Brusselse theatermaker die in de vroege 19de eeuw aan de wieg van het socialisme stond. Verschenen bij Fluxenberg.
 • Annabel Verbeke vaart in haar documentaire Four Seasons in a day mee op de ferry tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk, een reis die sinds de Brexit een andere betekenis gekregen heeft. Te zien op Film Fest Gent.
 • Christophe Vekeman leest Yoga, het nieuwe boek van de Franse schrijver Emmanuel Carrère, verschenen bij De Arbeiderspers.
   

Herbeluister Pompidou via klara.be of de Klara-app.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.