Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 11 maart 2021

Herbeluister Pompidou 11 maart 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met choreograaf Marc Vanrunxt. Jeroen Laureyns trok naar de overzichtstentoonstelling van Simona Denicolai en Ivo Provoost in SMAK. En Filip Tielens zag Yellow, de nieuwe voorstelling van Luk Perceval bij NT Gent.

Pink & Orange van Marc Vanrunxt

In zijn nieuwe voorstelling Pink & Orange gaat choreograaf Marc Vanrunxt, samen met drie dansers, in dialoog met twee composities van John Cage die hij simultaan laat uitvoeren. De voorstelling zou normaal in première gaan in STUK. Nu de deuren van de cultuurhuizen nog even gesloten zijn, wordt het een digitale première op Podium19 en VRT.NU.

Het SMAK biedt dit voorjaar een overzicht van het kunstenaarsduo Simona Denicolai & Ivo Provoost. Daar presenteren ze voor het eerst de animatiefilm 'Hello, are we in the show', gebaseerd op 16de-eeuwse jachttaferelen in het Zoniënwoud. Jeroen Laureyns, altijd in voor een goed landschap, ging kijken.

Luk Perceval maakt bij NT Gent een trilogie over de donkere bladzijden van de Belgische geschiedenis: The Sorrows of Belgium. Het eerste deel, Black, zoomde in op het koloniale verleden. En nu gaat deel twee, Yellow, digitaal in première. Het is het verhaal van de Vlaamse collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Filip Tielens zag de voorstelling op zijn scherm.

Podcast Pompidou - donderdag 11 maart 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.