Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 12 mei 2021

Herbeluister Pompidou 12 mei 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts krijgt kunstenaar Hannelore Van Dijck en schrijver Bart Meuleman over de vloer. Christophe Vekeman brengt leesvoer voor nostalgici mee: Winnetou van Karl May.

'Een vogel vliegt op' van Hannelore Van Dijck

Hannelore Van Dijck doorkruiste de voorbije jaren de wereld, van Ronse en Genk naar Lyon en New York. De pentekeningen en ruimtelijke installaties die daarbij ontstonden, bundelde ze in de publicatie 'Een vogel vliegt op', verschenen bij Posture Editions.

Bart Meuleman portretteert zowel naasten als onbekenden in de verhalenbundel Wij zijn nooit alleen, verschenen bij Querido.

De Duitse schrijver Karl May deed vele jonge harten in Europa sneller slaan, met zijn verhalen over roodhuiden en withuiden in het Wilde Westen. Winnetou verscheen voor het eerst in 1893 en kreeg nu een gloednieuwe vertaling bij uitgeverij IJzer. En dus verdiepte Christophe Vekeman zich in de avonturen van Winnetou en Old Shatterhand.

Podcast Pompidou - dinsdag 12 mei 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.