Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 13 januari 2021

Herbeluister Pompidou 13 januari 2021Blijf verwonderd!

In M Leuven loopt een solotentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thomas Demand en in Zeno X is nieuw werk van Patrick Van Caeckenbergh te zien. En Christophe Vekeman ontdekte de tragikomische wereld van de Noorse schrijver Dag Solstad.
© Dirk Pauwels

Zaalzicht 'House of Card' in M Leuven

De Duitse kunstenaar Thomas Demand bouwt levensgrote maquettes in fragiele materialen, maakt er foto's van en vernietigt vervolgens de constructie. Zijn interesse in architectuur staat centraal in de solotentoonstelling 'House of card' in M Leuven. Valerie Verhack stelt de wereld van Thomas Demand voor.

Zouden er raakvlakken zijn met de wereld van Patrick Van Caeckenbergh? In Zeno X presenteert hij Le Monde à l'Envers, waarin hij de wereld op geheel eigen manier schematiseert, catalogeert, in kaart brengt.

De Noorse schrijver Dag Solstad wordt door sommigen als Nobelprijsfähig beschouwd. Bij uitgeverij Podium verscheen 'Roman 11, boek 18', het eerste deel van een trilogie rond de antiheld Bjorn Hansen en de absurde situaties waarin hij telkens weer verzeild raakt. Antiheld? Absurde situaties? Christophe Vekeman sloeg aan het lezen. 

 

Podcast Pompidou - woensdag 13 januari 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.