Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 14 juni 2021

Herbeluister Pompidou 14 juni 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts neemt u mee op een flaneertocht door Parijs, in het kielzog van Eric Min en zijn nieuwe boek Gare du Nord. In het werk van Kristof Vrancken komen fotografie en ecologie samen.

Eric Min ging de sporen van Belgische en Nederlandse kunstenaars na in Parijs

Tot ca. 1950 oefende Parijs op tal van kunstenaars en schrijvers een onweerstaanbare aantrekkingskracht op. Ook uit de Lage Landen reisden verschillende generaties artiesten naar wat toen de culturele hoofdstad van de wereld was. Eric Min brengt de verhalen van Vincent Van Gogh, Félicien Rops, Hugo Claus, Ed van der Elsken en vele anderen samen in Gare du Nord, verschenen bij Pelckmans.

Fotograaf Kristof Vrancken experimenteert met emulsies van algen, bessen of duizendknoop en speelt met het zonlicht, om de vervuilende chemische elementen van analoge fotografie te vermijden. Dat levert intrigerend werk op, nu te zien op de tentoonstelling The Sustainist Gaze in Z33 in Hasselt.

Podcast pompidou - maandag 14 juni 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.