Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 15 juni 2021

Herbeluister Pompidou 15 juni 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts hoort kunstenaars Nick Ervinck en Kasper Bosmans uit over hun nieuwe tentoonstellingen. Christophe Vekeman brengt werk van de Britse schrijver Max Porter mee, en daarin draait het ook om een kunstenaar: Francis Bacon.
Courtesy the artist & Gladstone Gallery New York Brussels, Foto: Gunnar Meier

Kasper Bosmans in De Pont in Tilburg: zaaloverzicht met Heerdgang, 2021

Kasper Bosmans maakte nieuw werk voor De Pont in Tilburg en inspireerde zich daarvoor op de regio waar hij vandaan komt: de Kempen. Met zandsculpturen, beelden, muurschilderingen, bronsreliëfs en schilderijen onderzoekt hij wat een grensregio als de Kempen zo uniek maakt.

Nick Ervinck is deze zomer zowat overal tegelijk. In het middeleeuwse Adornesdomein in Brugge toont hij voor het eerst keramiek. In Finland laat hij zijn futuristische sculpturen zien in het middeleeuwse Häme-kasteel. In het Franse Rodez gaat zijn werk in dialoog met een unieke collectie menhirs in het Musée Fenaille. en in Middelkerke opent hij zijn eigen Kunsthalle K.E.R.K

De Britse schrijver wekt de laatste dagen van een kunstenaar tot leven in 'De dood van Francis Bacon', verschenen bij De Bezige Bij. Christophe Vekeman las het boek.

Nick Ervinck
Nick Ervinck, Bruntiskie, te zien op Oxymoron in het Adornesdomein, Brugge
Podcast Pompidou - dinsdag 15 juni 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.