Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 15 maart 2021

Herbeluister Pompidou 15 maart 2021Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Aminata Ndow over Black History Month, en krijgt verder het gezelschap van fotograaf Peter H. Waterschoot en Christophe Vekeman.
© Peter H. Waterschoot

Een beeld uit de reeks Sunset Memory van Peter H. Waterschoot

Ieder jaar wordt in maart de veerkracht van de zwarte gemeenschap gevierd tijdens Black History Month. Aminata Ndow is historica en coördinator van Black History Month. Door middel van lezingen en gesprekken, performances en expo’s, wordt er gepoogd de geschiedenis inclusiever te maken. In het kader van Congo herlezen, een project van Knack en het Letterenhuis waarin ons literaire erfgoed in een bredere context geplaatst wordt, schreef Aminata Ndow een essay over Dagboek van Carla van Mireille Cottenjé.

Peter H. Waterschoot fotografeert kamers, gangen, salons en de sporen van de tijd die ze dragen. De foto’s van de reeks Sunset Memory werden gebundeld in een nieuwe publicatie en zijn te zien in Musée de la Photographie Charleroi.

Helen MacDonald is schrijfster, geschiedkundige en natuuronderzoeker. In haar teksten deelt ze haar verwonderingen over het platteland, de massale trek van zangvogels of de troost die de natuur ons kan bieden. Schemervluchten is verschenen bij De Bezige Bij en bundelt verschillende essays over de natuur. Christophe Vekeman bespreekt het boek.

Podcast Pompidou - maandag 15 maart 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram