Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 15 oktober 2020

Herbeluister: Pompidou 15 oktober 2020Kunst & Cultuur

Geert Buelens neemt de temperatuur van de planeet op in zijn nieuwe dichtbundel Ofwa. Manu Engelen vertaalt energie in abstracte schilderijen. En Christophe Vekeman herontdekte een vergeten klassieker van de al even vergeten Nederlandse schrijfster Jo Boer.

Werk van Manu Engelen bij Callewaert-Vanlangendonck

In zijn nieuwe dichtbundel 'Ofwa' zegt Geert Buelens waar het op staat. In drie lange gedichten heeft hij het over de uitdagingen waar de wereld voor staat: van de klimaatcrisis tot een ontsporende debatcultuur. De bundel is verschenen bij Querido.

Kunstenaar Manu Engelen portretteert de wereld in abstracte vormen. Nieuw werk is nu te zien bij Callewaert-Vanlangendonck Gallery in Antwerpen.

Christophe Vekeman las 'Kruis of munt', een roman uit 1949 die nu opnieuw uitgegeven wordt door Prometheus. Het boek maakt voelbaar hoe het is om op te groeien als ongewenst kind. Schrijfster Jo Boer noemde dit boek een verslag van haar jeugd. 

 

Podcast Pompidou - donderdag 15 oktober 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.