Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 16 september 2020

Herbeluister: Pompidou 16 september 2020Kunst & Cultuur

Het SMAK wijkt uit naar grensstad Menen, Bozar brengt hulde aan kunstenaar Philippe Vandenberg en de Finse schrijfster Sofi Oksanen heeft een nieuw boek uit. Over dat alles praat Nicky Aerts met Iris Paschalidis, Jeroen Laureyns en Heleen Debruyne.
© Philippe Vandenberg Foundation

Philippe Vandenberg, No Title, 2007

Het SMAK strijkt neer in grensstad Menen, en ging daarom in de eigen collectie opzoek naar werken die het idee 'grens' oproepen. Daarnaast maken 7 kunstenaars in residentie nieuw werk in situ. Iris Paschalidis gaf het project vorm.

Kunstenaar Philippe Vandenberg werkte de laatste jaren van zijn leven in Molenbeek. HIj observeerde de microkosmos om zich heen en legde zijn observaties vast op papier. Een overzicht van dat late werk op papier is nu te zien in Bozar. Jeroen Laureyns ging kijken.

De Finse schrijfster Sofi Oksanen heeft een voorliefde voor extreme thema's. In haar nieuwe boek verkent ze het leven van een arme Oost-Europese vrouw die eerst in de modellenbranche en daarna in de eiceldonatie belandt. 'Het hondenpark' verscheen bij Prometheus, en Heleen Debruyne las het boek.

Podcast Pompidou - woensdag 16 september 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.