Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 17 juni 2021

Herbeluister Pompidou 17 juni 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts trekt de natuur in met landschapsarchitect Bas Smets en kunstenaar Dries Segers. Kaat Celis stelt het Antwerp Photo Festival voor.
© Bureau Bas Smets

Ontwerp voor een Onument in Kortrijk

Landschapsarchitect Bas Smets werkt in Kortrijk aan een eerste coronarouwplek. En er ligt meer werk op de plank: in Antwerpen werkt hij mee aan een masterplan voor de nieuwe Scheldeboorden op Linkeroever en in Brussel buigt hij zich over de Noord-Zuidverbinding.

Kunstenaar Dries Segers verdiepte zich de voorbije jaren in het fenomeen van de grensbomen en verzamelt zijn vondsten in het boek Hotel Bellevue.

Kaat Celis wil van Antwerpen de fotografiehoofdstad van België maken. Met het Antwerp Photo Festival timmert ze aan de weg. Deze zomer staan er tentoonstellingen van Jimmy Kets, Erwin Olaf en Steve McCurry op het programma. Daarnaast is er de derde editie van Iconobelge: een overzicht van fotografie in België.

Podcast Pompidou - donderdag 17 juni 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.